Na Eurofeste vystúpi viac ako stovka umelcov zo SR, Ruska a Ukrajiny

12.08.2013 Snina

Snina 12. augusta (TASR) - Viac ako sto mladých folkloristov z Ruska, Ukrajiny a Slovenska privíta na svojej pôde o niekoľko dní mesto Snina. Počas nadchádzajúceho víkendu (17.-18.8.) sa tam uskutoční 3. Medzinárodný festival detských a mládežníckych umeleckých súborov a sólistov.
Ako TASR informoval riaditeľ Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Snine Daniel Andráško, dvojdňový Eurofest Slovakia 2013 odštartuje v sobotu 17. augusta o 14.00 h v sninskom Dome kultúry súťažou mladých folkloristov. O celkovom poradí súťažiacich v jednotlivých vekových kategóriách bude rozhodovať už tradične medzinárodná odborná porota.
Na nedeľnom galaprograme sa predstavia nielen víťazi súťažnej časti podujatia, ale aj ostatné pozvané umelecké kolektívy. Začne sa v dome kultúry o 17.00 h. "Vystúpenia sprevádzané živou a reprodukovanou hudbou budú mať tanečnú a spevácku zložku," ozrejmil Andráško.
Milovníci tradičnej ľudovej kultúry by si podľa jeho slov pripravované sninské podujatie nemali nechať ujsť. "Tešíme sa na kvalitu, ktorú k nám prinesú z východu umelecké súbory a sólisti či už z Moskvy, Samary, Tveru, Kolomny, Tuly alebo zo Smolenska," podotkol riaditeľ MsKS s tým, že väčšina účinkujúcich precestuje s cieľom zúčastniť sa na festivale, podobne ako aj vlani, tisícky kilometrov.
Na organizácii tohtoročného Eurofestu v Snine sa okrem miestnej samosprávy podieľajú spoločnosti Piramida-tur, Imatour Slovakia a Moskovská štátna univerzita kultúry a umenia.
 

Vyberte región